Veilig en comfortabel werken met aangepaste werkschoenen

Iedere werksituatie vereist een andere type schoen, afhankelijk van de gevaren voor het beschadigen van de voet die het werk oplevert. Per bedrijfstak moeten de schoenen daarom aan verschillende normen voldoen, bijvoorbeeld met betrekking tot de mate van belastbaarheid van de neus, de oliebestendigheid van de materialen, de slipvastheid en de doordringbaarheid van de zool.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

• Werkschoenen

• Beschermende schoenen

• Veiligheidsschoenen in diverse veiligheidsklassen.

Bekijk ons werkschoenen collectie

1. WAAROM ZIJN WERKSCHOENEN ZWAARDER DAN CONFECTIE SCHOENEN

Werkschoenen zijn voorzien van een veiligheidsneus en een veiligheidszool. De specifieke eisen, die hieraan gesteld worden, maken de schoenen zwaarder.

2. BESTELLEN VAN WERKSCHOENEN

De meeste werkschoenen hebben wij op voorraad. Soms moeten werkschoenen toch besteld worden. Wij zij hierbij afhankelijk van de levertijden van de fabriek. Wij proberen de levertijden echter zo kort mogelijk te houden. Bij binnenkomst van de bestelde schoenen nemen wij direct contact met u op om deze af te leveren.

3. WAT TE DOEN ALS DE VOETKLACHTEN BLIJVEN ?

Als u bij het dragen van de schoenen nog steeds klachten houdt, verzoeken wij u om direct met ons een nieuwe afspraak te maken. Wij proberen het probleem dan direct te verhelpen. Ons doel is tenslotte om u - met zoveel mogelijk loopcomfort uw werkzaamheden te laten verrichten.


Werkschoenen

Het dragen van de standaard vereiste werkschoenen is voor werknemers met veeleisende voeten soms een probleem. Schiedon biedt voor deze problemen een oplossing. Dit kan een deskundig advies zijn op het gebied van lengte en breedtematen. Vaak kan een eenvoudige aanpassing aan de werkschoen, zoals een voetbed op maat, al zorgen voor het terugdringen van diverse klachten.

Vermindering van voetklachten geeft meer arbeidsplezier.

Verantwoorde en goed passende werkschoenen hebben een positieve uitwerking op het welbevinden van de werknemer. Dit draagt bij aan het terugdringen van het arbeidsverzuim, en daar varen zowel de werknemer als de werkgever wel bij.

Behoud van CE-NEN normering

Werkschoenen moeten voldoen aan bepaalde wettelijke vereisten. Daarom is het van belang, dat Schiedon Orthopedisch Schoentechniek is gecertificeerd voor het aanpassen van confectieveiligheidsschoenen, beschermende schoenen en werkschoenen. Alle verwerkte materialen zijn CE-NEN genormeerd en de medewerkers van Schiedon zijn speciaal voor opgeleid. De oorspronkelijke CE-NEN normering van de schoenen blijft daardoor ook bij aanpassing behouden. Naast het aanpassen van confectie-veiligheids- en werkschoenen is er ook de mogelijkheid om semi orthopedische werkschoenen (OSB) tot de veiligheidsklasse S3 aan te passen aan de individuele voet.

Als een semi-orthopedische schoen niet volstaat om de voetklachten van de
betrokken werknemer op te vangen, is er als laatste nog de mogelijkheid om een orthopedische maatschoen als veiligheidsschoen te maken. Deze schoenen kunnen worden gemaakt in de veiligheidsklasse S3.

Orthopedische maat(werk)schoenen (OSA) zijn handmatig gemaakte schoenen, waarin orthopedische voorzieningen zijn aangebracht. Deze schoenen worden individueel aangemeten. Het dragen van orthopedische schoenen kan de lichamelijke klachten van de cliënt verminderen of zelfs opheffen.

Alle verwerkte materialen zijn CE-NEN genormeerd.

De wijze waarop de schoenen worden gemaakt is getest door TNO. Hierdoor voldoet ook het eindproduct aan de CE-NEN normering en leveren wij bij de schoenen een certificaat als ze worden afgeleverd.

Meer informatie

Voor orthopedische voorzieningen aan werkschoenen die bestemd zijn voor een werksituatie in loondienst kan in bepaalde gevallen een vergoeding worden aangevraagd in samenwerking met de werkgever in het kader van het U.W.V.. Hiervoor is een verwijzing van een bedrijfsarts of de arts van een Arbodienst nodig. De regels en procedures voor eventuele vergoeding zijn te vinden op www.uwv.nl of neem contact met ons op als er nog vragen zijn.

Als er ook voor het dagelijkse schoeisel orthopedische voorzieningen nodig zijn, dan wordt eventuele vergoeding daarvan aangevraagd bij de zorgverzekeraar. De voorwaarden hiervoor staan in grote lijnen beschreven in het desbetreffende document. Meer informatie over vergoeding is te vinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Op de pagina’s over de specifieke orthopedische voorzieningen is ook informatie te vinden over de gang van zaken bij het aanmeten, passen, de levertijden en het afleveren, gewenning en het eventueel inlopen van de schoenen, de controle en de behandeling van het product. Raadpleeg voor nadere informatie de pagina’s die op de orthopedische voorziening aan uw aangepaste veiligheidsschoenen betrekking heeft.

Zie hiervoor de pagina's:

Voetbedden (inlays)

Orthopedische aanpassing aan confectieschoen (OVAC)

Semi-orthopedische schoenen (OSB)

Orthopedische maatschoenen (OSA)

Reparatie
Regelmatig onderhoud en tijdige reparatie verhogen het comfort van uw individuele voetbedden en veiligheidsschoenen en verlengen de levensduur.

Bij reparatie van veiligheidsschoenen door Schiedon blijft de CE-NEN normering behouden.

Tijdens alle spreekuren en tijdens openingsuren in de vestiging Amstelveen, Hoofddorp en Vinkeveen kunt u uw voetbedden en schoenen voor reparatie aanbieden. Na telefonisch overleg kan in het bedrijf te Amstelveen de reparatie soms worden uitgevoerd terwijl u wacht.

Keurmerk, service en garantie

Het aanpassen van de werkschoenen wordt volgens de werkinstructies van de fabrikanten uitgevoerd. Dit betekend dat de werkschoenen hun certificering behouden. Schiedon Orthopedisch Schoentechniek heeft het branchekeurmerk SEMH-erkend Bedrijf. De SEMH, een onafhankelijke stichting, stelt kwaliteitseisen vast in overleg met patiëntenorganisaties, artsen, zorgverzekeraars en zorgverleners. Jaarlijks worden de erkende bedrijven op deze eisen getoetst door de SEMH.

Door de branche-organisatie NVOS zijn met de zorgverzekeraars verregaande afspraken gemaakt over pasvorm- en materiaalgaranties. Op nieuwe orthopedische maat werkschoenen geldt een garantie van drie maanden op de pasvorm, behalve als de vorm van de voet zelf verandert binnen die periode. De garantie op het toegepaste materiaal bedraagt drie maanden. Schiedon maakt alle orthopedische voorzieningen met de grootst mogelijke zorg. Mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met het bedrijf. Service en garantie staan bij Schiedon hoog in het vaandel.

  • Schiedon beschikt als SEMH-erkend Bedrijf over een klachtenprotocol. Als een klacht niet in overleg wordt opgelost, kan de klachtencommissie van de branche-organisatie NVOS worden ingeschakeld. Indien u met de uitspraak van deze klachtencommissie niet tevreden bent, kunt u een beroep doen op de onafhankelijke geschillencommissie van de SEMH.

Voor de gevolgen van een eventuele aansprakelijkheid beschikt Schiedon over een aansprakelijkheidsverzekering.


Werkschoenen gebruiksadviezen

Aan de werkschoenen zijn orthopedisch verantwoord vervaardigde aanpassingen gemaakt. Dit product is geselecteerd om voor u een optimale pasvorm te verkrijgen en een optimaal gebruik te verzekeren. Voor deze aanpassingen is het eisenpakket van de werkschoenen fabrikant nageleefd om zo een gecertificeerd product aan u te leveren.

Gebruiksadviezen:

  • Het geleverde product dient altijd in dezelfde combinatie gedragen te worden, volgens de nummering van het certificaat;
  • Werknemers mogen schoenen en voetbedden onderling niet uitwisselen;
  • Tijdens het aantrekken van de schoenen moeten de vetersluiting of klittenbanden voldoende worden losgemaakt;
  • Bij lage schoenen: altijd schoenlepel gebruiken;
  • Maak vervolgens de sluiting goed vast, om de voet achterin de schoen vast te zetten. Zo houdt u voldoende ruimte voor de tenen;
  • Regelmatig onderhoud (poetsen, eventueel inspuiten) en tijdig laten repareren van de schoenen verhogen het draagcomfort en verlengen de levensduur ervan;
  • Laat uw schoenen jaarlijks controleren op pasvorm, stevigheid en slijtage.

Uw werkschoenen zijn een persoonsgebonden gecertificeerd totaalproduct, dat aan uw gegevens geregistreerd is.

Wij zijn erkend leverancier van medische hulpmiddelen en gecertificeerd door en

Zoeken