Sport & Wandel

Het is geweldig om te sporten. Lekker bewegen, vrij van de dagelijkse beslommeringen en het is nog gezond ook. Zo lang je geen blessures oploopt tenminste... Het gebruik van de juiste sportschoen is enorm belangrijk om verantwoord te kunnen sporten. Een schoen die geschikt is voor uw lichaam en voor uw sport heeft een preventieve werking op het ontstaan van blessures.

De afdeling Sport-orthopedie van Schiedon Orthopedisch Schoentechniek helpt graag bij het kiezen van een verantwoorde sport- of wandelschoen die speciaal aan uw behoeften tegemoetkomt. Om het sporten of wandelen comfortabeler te maken kan de schoen eventueel worden voorzien van een sportinlay of een andere aanpassing.

Hardlopen

In de hardloopwereld is Schiedon bepaald geen onbekende. Zijn kennis van voeten, schoenen, demping, stabilisatoren en sturingsblokken is breed. Een kleine aanpassing aan loopschoenen is vaak al genoeg om blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren.

Samen werking met Fysio GOED in Amsterdam

Het team van Schiedon en Fysio Goed weten als geen ander hoe belangrijk het is, zeker als het gaat om sportbeleving, dat schoenen en een goed voetbed essentieel zijn.

Vaak ontstaan klachten door het dragen van niet de juiste schoenen of het ontbreken van een goed voetbed.

Het team van Fysio Goed en Schiedon versterken elkaar daarin voor het juiste advies en werken samen op de locaties:

• Amstelkwartier

• IJburg

• Schellingwoude

• Nieuwendam


Fysio GOED


Sport-Orthopedie

Actieve voeten willen verantwoord lopen
De sporter, en de wandelaar in het bijzonder, stelt bijzondere eisen aan het comfort van zijn schoenen. De juiste keuze van wandel- of sportschoen is heel belangrijk om blessures te voorkomen. Maar met het juiste type schoen heeft nog niet elke voet voldoende steun.
In alle sportschoenen kunnen speciale lichtgewicht sportvoetbedden worden toegevoegd, die zorgen voor de juiste ondersteuning en het ontlasten van verhoogde druk op onder andere de voorvoet.

Schiedon heeft zich toegelegd op het gebied van de sport-orthopedie, met name op het gebied van de wandelsport en het hardlopen.

Speciaal op de sporter gerichte producten en diensten zijn:
  • een breed assortiment aan (comfort-)wandelschoenen en running shoes
  • individueel aangemeten sportvoetbedden
  • schoen technische aanpassing in een bestaande wandel- of sportschoen
  • reparatie van sport- en wandelschoenen
  • pedicure
De sporter die serieus zijn sport beoefend is een bezoek aan Schiedon de moeite waard!

Korte lijnen
Schiedon werkt samen met sportartsen, die hun cliënten regelmatig verwijzen naar podologie of de orthopedische schoentechniek voor het oplossen van hun voetproblemen bij het sporten. Dit geldt ook voor een aantal (sport)fysiotherapeuten. Door middel van korte overleglijnen kunnen we gezamenlijk de meest ideale oplossing voor de afzonderlijke sporter bepalen. Omgekeerd wijst Schiedon sporters ook regelmatig op de gespecialiseerde kennis van sportartsen.

Sport- en wandelschoenen
Voor de hardloper en wandelaar beschikt Schiedon over een uitgebreide collectie sport- wandelschoenen met een verwisselbaar voetbed.

De collectie omvat onder andere de merken:

• Brooks
• New Balance
• Saucony

• Lowa


Bekijk de collectie sportschoenen dames

Bekijk de collectie sportschoenen heren

Bekijk de collectie wandelschoenen dames

Bekijk de collectie wandelschoenen heren

Er zijn schoentypen voor verschillende soorten sporten en wandelen.

Van recreatief tot trekking of een pittige bergwandeltocht, en ook speciale lichtgewicht schoenen voor het veel beoefende Nordic Walking behoren tot de collectie. Lage, halfhoge en hoge modellen voor verschillende typen terrein, zowel voor dames als heren, maken de keuze mogelijkheden compleet.

Sportvoetbed
In veel sportschoenen kan een voetbed op maat worden aangebracht. Zo’n voetbed, ook wel sportinlay genoemd, wordt individueel aangemeten.

Het zorgt voor:

• een juiste ondersteuning van de voet
• correctie van de stand van voet of enkel
• het ontlasten van drukplekken
• extra schokdemping.

De voetbedden zijn gemaakt in een lichtgewicht uitvoering.

Daardoor zijn ze speciaal geschikt voor sporters. De uitgekiende materiaalkeuze zorgt bovendien voor een uitstekende schokdempende werking. Niet elke sportschoen is geschikt om met een individueel voetbed te combineren. Schiedon geeft graag advies over het juiste type schoen.

Aanpassing van sportschoenen
Pijnlijke of extra vermoeide voeten, benen en/of rug kunnen het sporten in de weg zitten. In zulke gevallen kan een kleine aanpassing van uw sport- of wandelschoen soms al voldoende zijn om blessures te voorkomen en uw prestaties te verbeteren. Schiedon heeft ervaring met het aanpassen van zeer uiteenlopende typen sportschoenen, zoals atletiekschoenen, schaatsschoenen, skeelerschoenen, wielrenschoenen, voetbalschoenen, tennisschoenen en zaalsportschoenen.

In schoenen die hiervoor geschikt zijn kan een voorziening worden aangebracht om bijvoorbeeld een verschil in beenlengte te compenseren, de afwikkeling van de voet te bevorderen of meer stabiliteit te krijgen tijdens het lopen. Een veel voorkomende blessure als scheenbeenvliesontsteking (shin splint) kan soms zelfs verholpen worden met een goed advies en een kleine aanpassing.

Schiedon heeft zich toegelegd op de sport-orthopedie, met name voor wandelaars en hardlopers.

Wij kunnen u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden om uw bestaande sportschoenen aan te passen.


Meer informatie

De kosten van sport-orthopedische voorzieningen, zoals een sportinlay of een aanpassing aan sportschoenen, zijn over het algemeen voor eigen rekening als een sporter op eigen initiatief of op advies van een fysiotherapeut bij Schiedon komt.

Indien er sprake is van verwijzing door bijvoorbeeld huisarts of sportarts, dan kan in bepaalde gevallen voor orthopedische voorzieningen aan sportschoenen een vergoeding bij de zorgverzekeraar worden aangevraagd. Dat kan ook als de sporter voor zijn normale schoenen een indicatie voor een orthopedische voorziening (OVAC) heeft.

De verzekeringsvoorwaarden, zoals de regels voor vergoedingen, eventuele eigen bijdragen, medische indicatie en herhalingsverstrekkingen, staan in grote lijnen in het document die betrekking heeft op het soort orthopedische voorziening dat in de sportschoen is verwerkt.

Meer informatie is te vinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

In de specifieke documenten over de diverse orthopedische voorzieningen is ook informatie te vinden over de gang van zaken bij het aanmeten, passen, de levertijden en het afleveren, gewenning en het eventueel inlopen van de schoenen, de controle en de behandeling van het product.

Het gaat bij sportschoenen om de voorzieningen sportvoetbedden en/of orthopedische voorzieningen aan sportschoenen.

Zie hiervoor de pagina's:


Voetbedden (inlays)

Orthopedische aanpassingen aan confectieschoenen (OVAC)

Raadpleeg voor nadere informatie het document die op de orthopedische voorziening aan uw aangepaste sport- of wandelschoenen betrekking heeft.

Reparatie
Regelmatig onderhoud en tijdige reparatie verhogen het comfort van uw individuele voetbedden en sportschoenen en verlengen de levensduur. Tijdens alle spreekuren en tijdens openingsuren in de vestiging Amstelveen en de locaties kunt u uw voetbedden en schoenen voor reparatie aanbieden. Na telefonisch overleg kan in het bedrijf te Amstelveen de reparatie soms worden uitgevoerd terwijl u wacht.

Keurmerk, service en garantie

Schiedon Orthopedisch Schoentechniek heeft het branchekeurmerk SEMH-erkend Bedrijf. De SEMH, een onafhankelijke stichting, stelt kwaliteitseisen vast in overleg met patiëntenorganisaties, artsen, zorgverzekeraars en zorgverleners. Jaarlijks worden de erkende bedrijven op deze eisen getoetst door de SEMH.

Service en garantie staan bij Schiedon hoog in het vaandel.

Door de branche-organisatie NVOS zijn met de zorgverzekeraars verregaande afspraken gemaakt over pasvorm- en materiaalgaranties. Op nieuwe sportschoenen geldt een garantie van drie maanden op de pasvorm, behalve als de vorm van de voet zelf verandert binnen die periode. De
garantie op het toegepaste materiaal bedraagt zes maanden.

Schiedon maakt alle orthopedische voorzieningen met de grootst mogelijke zorg. Mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met het bedrijf.

Schiedon beschikt als SEMH-erkend Bedrijf over een klachtenprotocol. Als een klacht niet in overleg wordt opgelost, kan de klachtencommissie van de branche-organisatie NVOS worden ingeschakeld. Indien u met de uitspraak van deze klachtencommissie niet tevreden bent, kunt u een beroep doen op de onafhankelijke geschillen-commissie van de SEMH.

Voor de gevolgen van een eventuele aansprakelijkheid beschikt Schiedon over een aansprakelijkheidsverzekering.
Wij zijn erkend leverancier van medische hulpmiddelen en gecertificeerd door en

Zoeken