Ons Team

Ron Schiedon

Orthopedisch schoentechnicus

Hellen Heysteeg

Pedicure

Esther

Balie medewerker

Kim Heijt

Balie medewerker / verkoop

Chenda

Productie medewerker

Amber de Jong

Productie medewerker

Nora Smoolenaars

Productie medewerker

Succesvolle Open Dagen

bij Schiedon

collage-opendagen-home.jpg#asset:2580

Kijk hier voor alle foto's

Lekker lopen is lekker leven

Als je met Ron Schiedon gaat praten over voeten en schoenen lopen de emoties soms hoog op, zo gepassioneerd is hij over zijn vak orthopedische schoentechniek. “Aanpassingen en maatwerk zijn vers twee. Als mensen nou éérst eens goed passend schoeisel zouden dragen, dat zou al veel problemen schelen. Er is veel onnodig leed!”

Ron Schiedon (60) is een vrolijke, aimabele man, maar wel eentje die soms zegt waar het op staat. Hij is eerlijk, in het belang van de klant. “Je voeten zijn je transportmiddel, daar moet je goed voor zorgen. Lekker lopen betekent lekker leven, maar ook onafhankelijk, zelfredzaam zijn!”

Lange carrière in de schoenen

Als 7-jarig jochie al hielp Ron zijn vader, die schoenmaker was en later de orthopedie inging. Na de MAVO ging Ron het bedrijf in en toen begon zijn lange carrière in de schoenen. “Van de 6 woorden die ik sprak, waren er 5 ‘schoen’. Voeten en schoenen zijn nog steeds mijn leven en mijn passie.” Ron gaf les, zette een hbo-opleiding op en in 2018 viert zijn bedrijf het 65-jarig bestaan. “Van hamer en nijptang zijn we geëvolueerd naar een computergestuurde freesbank en digitale ontwerpprogramma’s. De volgende stap zal printen in 3D zijn.”

Een schoenwinkel vol goede schoenen

Ron: “Lekker lopen begint simpelweg bij goed passende schoenen. Mensen kijken te vaak alleen maar naar wat mooi is, terwijl ze lopen te verrekken van de pijn. Ik zie soms dingen…wat een lééd! Puur omdat ze de verkeerde schoenen dragen. En het is niet nodig! Bij ons in de winkel vind je honderden paren mooie, leuke confectieschoenen die passen in het modebeeld en die precies bij jóuw voeten passen. Schoenen voor alledag, sportschoenen en werkschoenen. Met exact de juiste pasvorm, lengte, breedte en hoogte. Onze schoenen zijn per model verkrijgbaar in verschillende breedtematen. Bovendien is al ons schoeisel van goede kwaliteit, steungevend en geschikt voor eventuele orthopedische aanpassingen. “

Orthopedische aanpassingen

Voor meer stabiliteit of steun of voor specifieke problemen als diabetes, reuma, scheefstand, hielspoor, doorgezakte voeten, hamertenen et cetera, worden bestaande schoenen aangepast, worden podologische zolen, voetbedden en steunzolen vervaardigd en maakt het bedrijf schoenen op maat. De voeten worden gemeten en gescand, de drukvlakken en het bodemprofiel worden bepaald en er wordt een schuimafdruk of een gipsafdruk gemaakt. Aan de hand hiervan wordt de perfecte individuele oplossing gecreëerd.

Hardlopen

In de hardloopwereld is Ron bepaald geen onbekende. Zijn kennis van voeten, schoenen, demping, stabilisatoren en sturingsblokken is wijd verbreid. Een kleine aanpassing aan loopschoenen is vaak al genoeg om blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren. Ron: “Als ik hardlopers voorbij zie komen, zie ik direct wie er pijn in zijn knieën heeft. In september stond ik bij de start van de Dam tot Damloop en keek ik naar al die voeten. Zonder omhoog te kijken naar hun gezicht, herkende ik een aardig aantal van die lopers. Tja, noem het beroepsdeformatie…”

Maatwerk en Custom Comfort

In de manuele werkplaats worden schoenen helemaal from scratch op maat gemaakt. Voor een jong meisje staat een paar hippe chelsea boots klaar en voor een dame met beenlengteverschil een paar laarzen met krokodillenprint. De linker- en rechterlaars worden zo identiek mogelijk uitgevoerd. “De maatwerkschoenen ontwerpen we in samenspraak met de klant. We hebben ook een eigen lijn, Custom Comfort. Dat is een exclusieve maatwerklijn voor heren, waarbij je zelf je print kunt kiezen. De zonnebloemen van Van Gogh, Ajax, Herman Brood, tulpen, verzin het maar. Er is veel mogelijk. Moderne hulpmiddelen of niet, het maken van schoenen blijft hoe dan ook een puur ambacht.”

Persoonsgegevens AVG

Vanaf mei 2018 zal de General Data Protection Regulation (GDPR) in werking treden. Deze nieuwe privacywet is van toepassing op bedrijven. De wet stelt strikte eisen aan de bescherming van persoonsgegevens en is bedoeld om privacyrechten te waarborgen en beveiligen.

Schiedon heeft een formulier laten ontwikkelen waar in overleg met de client besproken wordt wat er met zijn gegevens wordt gedaan en u kunt daar wel of niet toestemming voor geven.

Klachtenprotocol

Schiedon maakt alle orthopedische maatschoenen met de grootst mogelijke zorg. Mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met het bedrijf. Schiedon beschikt als SEMH-erkend Bedrijf over een klachtenprotocol. Als een klacht niet in overleg wordt opgelost, kan de klachtencommissie van de branche-organisatie NVOS worden ingeschakeld.

Voor de gevolgen van een eventuele aansprakelijkheid beschikt Schiedon over een aansprakelijkheidsverzekering.

Prijzen voor Steunzoelen en Voetbedden.

Prijzen voor Steunzoelen en Voetbedden.

Helaas heeft Den Haag besloten dat de BTW, voor steunzolen en de voetbedden, wordt verhoogd van 9% naar 21%.

Corona maatregelen.

Voor meer informatie klik op bovenstaande link.

Wij blijven corona veilig werken.


Wij behoren tot de cruciale beroepen

wij houden ons aan de regels van het R.I.V.M.

voor meer informatie klik op bovenstaande link.

Heeft u twijfel om ons te bezoeken of vragen daar over

neem contact met ons op.

020-6415308

Corona maatregelen

Voor meer informatie klik op bovenstaande link. Wij blijven corona veilig werken.

Wij behoren tot de cruciale beroepen wij houden ons aan de regels van het R.I.V.M. voor meer informatie klik op bovenstaande link.

Heeft u twijfel om ons te bezoeken of vragen daar over neem contact met ons op. 020-6415308

Wij zijn erkend leverancier van medische hulpmiddelen en gecertificeerd door en

Zoeken