Podologie

Het bedrijf Schiedon Orthopedisch Schoentechniek heeft een afdeling podologie. De registerpodoloog Jos van Haastert behandelt voetklachten en klachten hoger in het lichaam die veroorzaakt worden door een afwijking in de voet. Dit betekent dat u naast voetklachten ook terecht kunt met bijvoorbeeld knie-, heup- en rugklachten.


Laat uw voeten controleren door een professionele registerpodoloog


Medische indicatie

Voor een intake of behandeling door de registerpodoloog heeft u geen verwijzing nodig.


Podotherapeutische behandelingen

Een podotherapeutische behandeling kan zijn :

Podotherapeutische zolen
Door middel van podologische zolen kan de voetstand worden beïnvloed. Hierdoor worden voetklachten en/of voet gerelateerde klachten hoger in het lichaam verholpen.

Teenorthese
Met de siliconen orthesetechniek behandelt de registerpodoloog teenafwijkingen die problemen geven. Een siliconen orthese wordt met de hand gemaakt en kan een beschermende en corrigerende functie hebben.

Taping therapie
Een functionele tapebandage zorgt er in veel gevallen voor dat u uw dagelijkse activiteiten of sport vervroegd kan hervatten. Een tapebandage kan (tijdelijk) spier- en peesfuncties overnemen of versterken, zodat normaal bewegen wordt vergemakkelijkt en herstel wordt bespoedigd.

Vilttherapie
Vilttherapie wordt bij het ontlasten van pijnlijke drukplekken/wonden aan uw voet ingezet.

Schoenadvies
De podoloog kan op basis van gedegen onderzoek advies geven voor een schoen die past bij uw activiteiten en/of sport.

Voetverzorgingsadvies
Voeten moeten goed verzorgd worden. Bij een slechte voetverzorging kunnen klachten ontstaan. De registerpodoloog kan daar advies in geven en u indien nodig naar een (medisch) pedicure verwijzen.

Veel voorkomende klachten

Veel mensen lopen door met pijnlijke voeten of houdingsklachten die in verband staan met de voet. Een registerpodoloog kan u vaak van uw klachten af helpen, of de pijn verminderen.

Veel voorkomende voetklachten zijn:

 • voorvoetpijn
 • hielpijn
 • pijn onder de middenvoet
 • branderig gevoel
 • instabiele enkels
 • afwijkende vormen en standen van de voet
 • verminderde beweeglijkheid
 • teenklachten 


Ook pijn op andere plekken in het lichaam kan veroorzaakt worden door een verkeerde voetstand:

 • kniepijn
 • heupklachten
 • (lage) rugpijn
 • nekpijn


Afspraak

Een afspraak voor een podologische behandeling kan worden gemaakt via het algemene telefoonnummer 020 641 5308. De eerste afspraak is een intake gesprek en wordt er een podologisch onderzoek verricht. Daarna wordt er een podologische diagnose gesteld en in overleg met u een behandelplan gemaakt. Jos van Haastert verricht zijn behandelingen op de hoofdvestiging in Amstelveen. U kunt met of zonder verwijzing van een arts naar een registerpodoloog. Sommige verzekeraars vragen een verwijzing om voor vergoeding in aanmerking te komen. Los van de vraag of verwijzing nodig is, werkt de registerpodoloog graag samen met andere zorgverleners en zal in overleg met u een verslag voor uw huisarts verzorgen.

Behandelingen vinden plaats volgens afspraak.

Vergoeding

Voor een eventuele vergoeding van de kosten kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar of kunt de volgende site raadplegen: www.loop.nl/vergoedingen

Wij zijn erkend leverancier van medische hulpmiddelen en gecertificeerd door en

Zoeken